Масажна свещ – рецепта

януари 12, 2024
Домашен Сапун

Масажна свещ – рецепта

Масажната свещ е много приятно съчетание на 3 в 1. Освен че с нея можете да си направите романтична вечеря или вана на свещи, тя прекрасно ароматизира помещението и съдържанието ѝ се използва за масаж на тялото.

Какво ви е нужно за приготвянето на масажна свещ?

 • 1 бр. термоустойчива чаша, буркан със съвемстимост около 250 мл;
 • 1 бр. фитил за свещта (ако не можете да си набавите фитил, можете да ползвате дървена шпатула);

или можете да ползвате

 • 6 бр. стъклени свещници тип „лале” (съвместимост около 40 гр. –  това са малки свещничета за чаени свещи);
 • 6 бр. фитил за свещите (около 50-60 см);
 • 1 бр. термоустойчива чаша, буркан със съвемстимост около 250 мл;
 • 1 бр. фитил за свещта (ако не можете да си набавите фитил, можете да ползвате дървена шпатула);
 • термоустойчива кана или джезве;
 • съд за водна баня;
 • спирт за дезинфекция на съдовете;
 • кухненска везна.

Необходимите съставки за масажна свещ са:

Начин на приготвяне на масажна свещ:

 1. Дезинфекцирайте съдовете и свещниците със спирта. Подгответе си фитилите (дървената шпатула) и ги поставете в средата на всеки един свещник.
 2. Изтеглете необходимото количество масла и пчелен восък и ги добавете в каната. Разтопете маслата в каната на водна баня. 
 3. Добавете към разтопените масла етеричните масла и разбъркайте.
 4. Внимателно излейте в подготвените свещници. Изчакайте да изстинат на стайна температура. 
  Така приготвените масажни свещи имат естествен срок на годност (поради съдържанието на пчелен восък) 12-18 месеца. Не забравяйте да залепите етикетче със съдържанието и датата на производството! Предлагаме ви и една интересна идея за декориране на бурканчето с вестник и дантела.

И най-важното – подарете и/или ползвайте с усмивка и наслада!

 

 

 

Отказ от отговорност:

Всякакви препоръки и съвети, тук изложени или подадени чрез сайта на Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com) или под друг вид
комуникация, не заместват лекарско лице. Моля, консултирайте се предварително с лекар преди да пристъпите към производството на домашен сапун и козметика! Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com) не носи отговорност за вреди, причинени от неправилното ползване или приготвяне на продукти, свързани по всякакъв начин с Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com).
Преди да започнете с приготвянето на домашна козметика, моля, консултирайте се с личния си лекар или дерматолог, особено ако взимате предписани медикаменти.
www.domashensapun.com не носи отговорност за нито един човек, спънките, загубите или вредите, причинени или смятани за причинени директно или индиректно, като резултат от прилагането, интерпретацията и използването на материалите споделени от Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com).

Page: 1 2

Остави коментар