БИО Какаово масло – сурово, сорт криоло

SALE!

БИО Какаово масло

Инките са смятали какаото за напитка на боговете. Какаовото масло се извлича от какаовите зърна и може да се използва за производство на шоколад, какаов прах, мехлеми, сапуни, продукти за тяло.  Има неустоим шоколадов вкус и аромат. Поглезете и вие кожата си с това невероятно масло.

9,50 лв.43,70 лв.

Безплатна доставка над 70 лв. до 1 кг
Ваучер за подарък от 20 лв.
100% сигурно плащане
За въпроси: свържете се с нас

Описание

Инките са смятали какаото за напитка на боговете – това означава и латинското име на какаото – Theobroma cacao, произлизаща от гръцките думи за theo (Бог) и broma (напитка). Благоприятните ефекти на какаото се дължат на растителните флавоноиди – голяма подгрупа от голямата група на полифенолите, специално епикатехин.

Свойства и приложение на какаовото масло

Какаовото масло (Theobroma oil) е светложълта, ядлива и натурална мазнина на какаовото зърно. Извлича се от какаовите зърна и може да се използва за производство на шоколад, какаов прах, мехлеми, сапуни, продукти за тяло.  Има неустоим шоколадов вкус и аромат, точка на топене – 34-38С. Суровото какаово масло е направено чрез метода на студеното пресоване, който съхрaнява естествените хранителни вещества до голяма степен. Какаовото масло е много устойчива мазнина, съдържаща естествени антиоксиданти, които предпазват от гранясване и дават възможност за съхранението му от 2 до 5 години. Гладката текстура, сладкия аромат и омекотяващите свойства го правят популярна съставка на козметичните продукти, като сапуни и лосиони.

Ползи от какаовото масло

  • мощен антиоксидант – какаовото масло е с високо съдържание на антиоксиданти, които помагат в борбата с увреждането от свободните радикали, което може да причини стареене на кожата, тъмни петна и матова кожа. Защитата на кожата ви от увреждане от свободните радикали е от решаващо значение, за да я поддържате здрава и подмладена. Какаовото масло има и противовъзпалителни свойства;
  • лекува чувствителната кожа – някои хора забелязват, че какаовото масло помага при кожни раздразнения като екзема и дерматит;
  • намалява стриите и белезите- много жени твърдят, че редовната употреба на какаово масло предпазва стриите както по време на бременност, както и след това;
  • богат овлажнител: Какаовото масло е с високо съдържание на мастни киселини и хидратира кожата в дълбочина, което го прави чудесна добавка към овлажнители за тяло и балсами за устни. Съдържа олеинова, палмитинова и стеаринова киселини, които подхранват кожата;
  • защитава кожата при излагане на слънце – макар и да няма слънцезащитен фактор, какаовото масло е чудесно за слънчеви бани. След нанасянето му кожата не се зачервява и придобива равнмерен тен.

Приложение на какаовото масло в козметиката

  • сапуни;
  • лосиони;
  • кремове;
  • балсами за устни;
  • продукти за грижа за косата.

 

Моля, имайте предвид, че това е естествен продукт и може да има вариации в цвета и аромата от партида до партида. Маслото е в жълтеникав цвят с наситен характерен аромат. БИО сертифицирано.

 

INCI: Theobroma Cacao(Cocoa) Seed Butter, organic

Производител: Перу

Снимката е илюстративна.

Допълнителна информация

Тегло 0,110 кг
Разфасовка

100 гр., 500 гр.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “БИО Какаово масло – сурово, сорт криоло”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *