БИО масло от ший (карите)

SALE!

БИО масло от ший (карите)

Маслото от ший се използва предимно от козметиката и медицината.

Основните действия на маслото от ший са:

  • подхранване на цялото тяло – лице, тяло и коса;
  • облекчаване на различни кожни заболявания, включително екзема, дерматит, псориазис;
  • при леки раздразнения на кожата, екстремна сухота;
  • предотвратява появата на стрии;
  • подхранване на косата, лечение на пърхут;
  • при изгаряния, порязвания, малки кожни рани, белези;
  • облекчаване при слънчево изгаряне;
  • при ухапване от насекоми;
  • при фини бръчки;
  • лекуване на гъбични инфекции;
  • при защитата при студено време;
  • защита на мускулите преди и след усилени тренировки.

10,99 лв.49,45 лв.

Безплатна доставка над 70 лв. до 1 кг
Ваучер за подарък от 20 лв.
100% сигурно плащане
За въпроси: свържете се с нас

Описание

Произход на маслото от ший (карите)

Маслото от ший, известено също като масло от карите, представлява кремавo мастно вещество. То се добива от ореховите ядки на дървото Mangifolia, което расте в районите на Западна и Централна Африка. Дървото Mangifolia (Butyrospermum Parkii) расте в западноафриканската савана и името му означава “живот” и се смята за свещено. То може да расте само в диво състояние и не може да се култивира. Дървото достига височина от 15 до 20 метра и може да живее до три века. Необходими са му петдесет години да разцъфти напълно.

Маслото от ший се използва предимно от козметиката и медицината.

Основните действия на маслото от ший са:

  • подхранване на цялото тяло – лице, тяло и коса;
  • облекчаване на различни кожни заболявания, включително екзема, дерматит, псориазис;
  • при леки раздразнения на кожата, екстремна сухота;
  • предотвратява появата на стрии;
  • подхранване на косата, лечение на пърхут;
  • при изгаряния, порязвания, малки кожни рани, белези;
  • облекчаване при слънчево изгаряне;
  • при ухапване от насекоми;
  • при фини бръчки;
  • лекуване на гъбични инфекции;
  • при защитата при студено време;
  • защита на мускулите преди и след усилени тренировки.

Приложение на маслото от ший (карите) в козметиката:

  • Сапуни;
  • Лосиони;
  • Кремове;
  • Балсами за устни;
  • Продукти за грижа за косата.

Предлагаме ви тази РЕЦЕПТА за домашен сапун с масло от ший, която е подходяща за всеки начинаещ сапунджия.

Масло от ший можете да добавите и в балсама за устни към тази базисна РЕЦЕПТА.

Ако искате да се поглезите или да зарадвате любим човек с оригинален подарък, то РЕЦЕПТАТА за масажна свещ ще е идеална за повода.

Това е природен продукт и е възможно да има разлики в цвета и аромата от партида до партида. Маслото е в жълтеникъв цвят и характерен аромат.

 

INCI: Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, нерафинирано

Произход: Гана

Снимката е илюстративна.

Допълнителна информация

Тегло 0,200 кг
Разфасовка

100 гр., 500 гр.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “БИО масло от ший (карите)”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *