Пчелен восък – 20 гр.

Пчелен восък (Cera alba)

Пчелният восък е един от най-уникалните продукти на Земята, крие всякакви тайни, които не са напълно разкрити на човечеството. Използването на пчелен восък, благодарение на многото му полезни свойства, е широко разпорстранено в много области, особено в медицината и фармацевтиката, козметологията.

 

3,50 лв.

16 налични

Безплатна доставка над 70 лв. до 1 кг
Ваучер за подарък от 20 лв.
100% сигурно плащане
За въпроси: свържете се с нас

Описание

Пчелният восък е един от най-уникалните продукти на Земята, крие всякакви тайни, които не са напълно разкрити на човечеството. Използването на пчелен восък, благодарение на многото му полезни свойства, е широко разпорстранено в много области, особено в медицината и фармацевтиката, козметологията.

Произход на пчелния восък

Пчеленият восък  се разпределя от специални восъчни жлези, които се намират на долната част на корема на пчелите, и обикновено са способни да го произвеждат само млади пчели, чиято възраст е от 10 до 20 дни. Отделянето на восък се използва от пчелите като основен материал за построяването на кошерите, а също и като консервант за други важни продукти, изработвани от пчелите.

Полезни свойства на пчелния восък

Пчелният восък притежава изключителни омекотяващи, подхранващи и противовъзпалителни свойства. Средствата на основата му влияят за подобряване на състоянието на кожата, а също подпомага за бързото отстраняване на различни проблеми (възпаления, ранички, пъпчици).

Пчелният восък се попива по-бавно от кожата, като образува тънък защитен слой, без да навлиза в порите. Той съществено забавя процеса на обезводняване и стареене на кожата, като я прави нежна, гладка и еластична.

Освен със своите подхранващи и омекотяващи свойства, пчелният восък също лепкава, консервираща и устойчива основа. Пчелният восък не се разтваря във вода, в глицерин и практически е неразтворим в спирта. Но пък се разтваря много добре в мазни и етерични масла. Имайте предвид, че при самостоятелно приготвяне на кремове, или други домашни средства за лице, пчелният восък не се препоръчва да се разтопява в метален, чугунен, железен или меден съд. Така както и в този случай става взаимодействие с мастни киселини съдържаща се във восъка с отделните видове метали, в резултат на което се образуват вредни соли.

 

В какви продукти можете да ползвате Пчелен восък

• сапуни;
• лосиони;
• кремове;
• балсам за устни;
• гланц за устни;
• червило;
• мехлем;
• масажен бар;
• масажна свещ.

Козметично качество, избелен на гранули.

INCI: Cera alba
Количество: 20 гр.
Произход: ЕС

Предлагаме ви от нашите изпитани рецепти за домашна козметика

РЕЦЕПТА за балсам за устни ще откриете тук.

РЕЦЕПТА за гланц за устни ще откриете тук.

РЕЦЕПТА за масажна свещ ще откриете тук.

РЕЦЕПТА за мехлем при главоболие и хрема ще откриете тук.

Допълнителна информация

Тегло 0,100 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Пчелен восък – 20 гр.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Восъкът е отлична съставка за вашата домашна козметика - балсами и гланцове за устни, кремове, мазила, дори и в някои рецепти за сапуни. Освен добре известния пчелен восък, предлагаме и растителни восъци, подоходящи за веган продукти.