Слънцезащитен бар

февруари 20, 2024
Домашен Сапун

Рецепта за домашен водоустойчив слънцезащитен бар SPF 12. Подходящ е и за деца, които почти не излизат от водата, докато са на плаж или басейн.

 

Нужни съставки за слънцезащитен бар

Количеството цинков оксид определя слънцезащитния фактор (SPF) във Вашия продукт
  • SPF 2-5: 5% цинков оксид;
  • SPF 6-11: 10% цинков оксид;
  • SPF 12-19: 15% цинков оксид;
  • SPF ≥20: 20% цинков оксид.

Начин на приготвяне на слънцезащитен бар

Дезинфекцирайте всички прибори, които ще ползвате.

Разтопете на водна баня пчелния восък заедно с маслата. Добавете цинковия оксид и разбъркайте добре до пълното му разтваряне. По желание добавете етерично масло. НЕ използвайте цитрусови етерични масла! Пресипете в предварително дезинфекцирани формички. Най-удобни са силиконовите форми. След пълното охлаждане съхранявайте за предпочитание в хладилник до 6 месеца.

 

Отказ от отговорност:

Всякакви препоръки и съвети, тук изложени или подадени чрез сайта на Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com) или под друг вид
комуникация, не заместват лекарско лице. Моля, консултирайте се предварително с лекар преди да пристъпите към производството на домашен сапун и козметика! Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com) не носи отговорност за вреди, причинени от неправилното ползване или приготвяне на продукти, свързани по всякакъв начин с Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com).
Преди да започнете с приготвянето на домашна козметика, моля, консултирайте се с личния си лекар или дерматолог, особено ако взимате предписани медикаменти.
www.domashensapun.com не носи отговорност за нито един човек, спънките, загубите или вредите, причинени или смятани за причинени директно или индиректно, като резултат от прилагането, интерпретацията и използването на материалите споделени от Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com).

Page: 1 2

Остави коментар