Препарат за пране

февруари 3, 2024
Домашен Сапун

Препарат за пране – тази рецепта е изключително подходяща за хора с чувствителна кожа, алергии, но също така и за желаещите да се перат с изцяло натурални съставки с грижа към себе си и природата.

 

Споделено от Меги: Правя гел за пране по тази рецепта от почти 10 години. Не е нужно да казвам, че съм доволна, след като го ползвам. Искам само да споделя за тези, които за пръв го ползват, че на вид е по-различен и особен от конвенционалните гелове за пране. Гелът е с консистенция на гъсто кисело мляко. От опит препоръчвам да се добави малко повече вода за да се разреди малко, което го прави по-лесно разтоврим без да остават бучки. При бързи програми на пералнята не добавяйте повече от 75 мл за да се разтвори напълно.

 
Нужни съставки за Препарат за пране

150 гр. сапун за пране (не ползвайте тоалетен сапун – не е подходящ)
150 гр. калцинирана сода/натриев карбонат (сода за пране или също така известна като сода за бъчви)
6 с. л. сода бикарбонат
3 л вода
3 ч. л. етерично масло или ароматно масло (по желание)

 

Начин на приготвяне на Препарат за пране

Настържете сапуна и разтворете в 1 л. вода, подгряването на водата ще ускори процеса.
Разтворете содата за пране в 0,5 л. вода и добавете към вече течния сапун.
Добавете содата бикарбонат и добре разбъркайте.
Долейте остатъка от водата (1,5 л.) и разбъркайте с пасатор.
Готовият гел е с консистенция на кисело мляко. 75 мл от гела в чашка за течен препарат за пране са достатъчни за 1 пране в пералня на бърза програма, 40° С. За по-замърсени дрехи ползвайте около 100 мл на дълга програма и по-високи температури, ако прането позволява. Подходящ е из пране на ръце, но се разтваря по-трудно. Подходящ е за деца и чувствителни хора. Срок на годност мин. 6 месеца. Ако се отдели вода, съхранявайки гела, разклатете преди употреба. Може да се комбинира с омекотител или вместо него с разреден оцет.

 

 Източник: http://moderna.alchymistka.eu/

 

Отказ от отговорност:

Всякакви препоръки и съвети, тук изложени или подадени чрез сайта на Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com) или под друг вид
комуникация, не заместват лекарско лице. Моля, консултирайте се предварително с лекар преди да пристъпите към производството на домашен сапун и козметика! Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com) не носи отговорност за вреди, причинени от неправилното ползване или приготвяне на продукти, свързани по всякакъв начин с Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com).
Преди да започнете с приготвянето на домашна козметика, моля, консултирайте се с личния си лекар или дерматолог, особено ако взимате предписани медикаменти.
www.domashensapun.com не носи отговорност за нито един човек, спънките, загубите или вредите, причинени или смятани за причинени директно или индиректно, като резултат от прилагането, интерпретацията и използването на материалите споделени от Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com).

Page: 1 2

Остави коментар

Категории
Намалени Продукти