Паста за зъби

януари 5, 2024
Домашен Сапун

Споделена и изпробвана рецепта от Айше, с която ще си приготвите в рамките на 15 мин. изцяло натурална Паста за зъби. Освен че почиства зъбите и устната кухина, тази паста заздравява и венците.

 

Нужни съставки за Паста за зъби

1 или 2 ч. л. хума;
флорална вода до получаването на гъста каша;
2 гр. разтопено на водна баня кокосово масло (студено пресовано или рафинирано, ако не желаете да има аромат);
3 капки етерично масло от карамфил;
6 капки етерично масло от лайм.

 

Начин на приготвяне на Паста за зъби

Смесете и разбъркайте всички съставки. Пресипете в дезинфекцирана кутийка със съвместимост от 50мл или 2 – 3 туби от 20 мл. Измива перфектно зъбите и стяга венците, но няма пяна (което не е от голямо значение ):)


Споделено от Меги: Изпробвах рецептата на Айше, като замених хумата с бентонит, тъй като е по-финна глина и няма абразивен ефект и останах много доволна. За избелващ ефект (и не само) можете да добавите активен въглен на прах. Етеричните масла можете да замените или добавите и с други любими, като мента, лавандула, каепут и др.

 

Отказ от отговорност:

Всякакви препоръки и съвети, тук изложени или подадени чрез сайта на Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com) или под друг вид
комуникация, не заместват лекарско лице. Моля, консултирайте се предварително с лекар преди да пристъпите към производството на домашен сапун и козметика! Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com) не носи отговорност за вреди, причинени от неправилното ползване или приготвяне на продукти, свързани по всякакъв начин с Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com).
Преди да започнете с приготвянето на домашна козметика, моля, консултирайте се с личния си лекар или дерматолог, особено ако взимате предписани медикаменти.
www.domashensapun.com не носи отговорност за нито един човек, спънките, загубите или вредите, причинени или смятани за причинени директно или индиректно, като резултат от прилагането, интерпретацията и използването на материалите споделени от Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com).

Page: 1 2

Остави коментар