Дезинфектант за ръце

януари 7, 2023
Домашен Сапун

Предлагаме ви 2 рецепти за дезинфектант за ръце, като основната съставка за дезинфекция и в двете е спирт.

Моля, обърнете внимание на съдържанието! Не излагайте на пряк огън, слънчева светлина, не пушете и спазвайте всички необходими мерки за безопасност с работа със спирт и други лесно запалими и избухливи съставки! Изопропиловият алкохол (спирт) при вдишване причинява замайване и главоболие. Не се навеждайте над него за да не вдишвате изпаренията му!

 

Дезинфектант за ръце – рецепта 1

  • 80% изопропилов алкохол (спирт);
  • 20% преварена вода (по желание дестилирана или розова вода);
  • по желание 2 – 3% глицерин.


Всички съставки се смесват в шише с пулверизатор и се разбъркват (разклащат).

 

Дезинфектант за ръце – рецепта 2

  • 50 мл алое вера гел за мазане;
  • 100 мл изопропилов алкохол (спирт);
  • 30 капки етерично масло по избор (лавандула, ниаули, каепут, лайм, мей чанг, чаено дърво, лимон, мента и др. подобни с антибактериални и антисептични свойства).


Всички съставки се смесват, разбъркват се и се преливат в шише с пулверизатор.

 

Отказ от отговорност:

Всякакви препоръки и съвети, тук изложени или подадени чрез сайта на Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com) или под друг вид
комуникация, не заместват лекарско лице. Моля, консултирайте се предварително с лекар преди да пристъпите към производството на домашен сапун и козметика! Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com) не носи отговорност за вреди, причинени от неправилното ползване или приготвяне на продукти, свързани по всякакъв начин с Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com).
Преди да започнете с приготвянето на домашна козметика, моля, консултирайте се с личния си лекар или дерматолог, особено ако взимате предписани медикаменти.
www.domashensapun.com не носи отговорност за нито един човек, спънките, загубите или вредите, причинени или смятани за причинени директно или индиректно, като резултат от прилагането, интерпретацията и използването на материалите споделени от Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com).

Page: 1 2

Остави коментар