Бомби за вана

януари 2, 2024
Домашен Сапун

Бомбата за вана е най-лесния начин как да вкарате детето си във ваната. Естествено, че е полезна и приятна за големите. Ако нямате вана, можете да ги използвате за отмора или при настинка, като накиснете краката си в гореща вода. Приготвят се бързо и лесно с продукти, които има във всяко домакинство.

Нужни съставки за Бомби за вана

50 гр. сода бикарбонат
25 гр. лимонена киселина
25 гр. царевично нишесте
13 гр. морска сол
5-10 гр. течно масло или вода
Пластмасова чашка, пластмасова, силиконова форма или друга удобна форма за оформяне на бомбичка.
По желание можете да добавите аромат – етерично масло или ароматно масло, оцветител за бомби, билки.

Начин на приготвяне на Бомби за вана

Смесете сухите съставки, добавете маслото или водата и добре разбъркайте. С ръка пробвайте консистенцията дали издържа на оформяне. Ако е нужно добавете малко масло или напръскайте с вода. Ако добавяте аромат или сухи билки, направете това сега.
Натъпчете плътно сместа във формите или чашките. Оставете бомбите на стайна температура за 24 часа, докато се втвърдят и внимателно извадете от формите.

Ние украсихме нашите „лавандулови“ бомбички с минерални пигменти. В сместа за бомбичките добавихме малко виолетов ултрамарин (буквално на върха на ножа). След старателно разбъркване се получи нежен лавандулов цвят. Добавихме и етерично масло от лавандула. След като извадихме бомбичките от формите, наляхме на дъното на чашка малко етилов спирт и разтворихме в него малко количество мика. С помощта на козметична пипета напръскахме готовите бомби за вана. Получиха се ефектни бомбички с невероятен успокояващ и овлажняващ ефект. Препоръчваме!

Отказ от отговорност:

Всякакви препоръки и съвети, тук изложени или подадени чрез сайта на Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com) или под друг вид
комуникация, не заместват лекарско лице. Моля, консултирайте се предварително с лекар преди да пристъпите към производството на домашен сапун и козметика! Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com) не носи отговорност за вреди, причинени от неправилното ползване или приготвяне на продукти, свързани по всякакъв начин с Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com).
Преди да започнете с приготвянето на домашна козметика, моля, консултирайте се с личния си лекар или дерматолог, особено ако взимате предписани медикаменти.
www.domashensapun.com не носи отговорност за нито един човек, спънките, загубите или вредите, причинени или смятани за причинени директно или индиректно, като резултат от прилагането, интерпретацията и използването на материалите споделени от Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com).

Page: 1 2

Остави коментар

Категории
Намалени Продукти