Слънцезащитен крем – рецепта

февруари 20, 2024
Домашен Сапун

Слънцезащитен крем у дома можете да си приготвите от естествени масла, но тъй като те съдържат много нисък или почти никакъв слънцезащитен фактор, най-често използваната съставка за повишаването му е цинковият оксид. Според процента на употреба на цинков оксид можете да решите с колко да повишите слънцезащитата. Освен това с тази рецепта ще си приготвите крем, който е за препоръчване във всяка домашна аптечка, защото е много ефикасен и при изгаряния, рани, охлузваия и ожулвания и други подобни наранявания.

 

Нужни съставки за слънцезащитен крем

Количеството цинков оксид определя слънцезащитния фактор (SPF) във Вашия продукт
  • SPF 2-5: 5% цинков оксид;
  • SPF 6-11: 10% цинков оксид;
  • SPF 12-19: 15% цинков оксид;
  • SPF ≥20: 20% цинков оксид.

Начин на приготвяне на слънцезащитен крем – рецепта

Дезинфекцирайте всички прибори, които ще ползвате.

Разтопете на водна баня маслата. Добавете цинковия оксид и разбъркайте добре до пълното му разтваряне. По желание добавете витамин Е и/или етерично масло.

НЕ използвайте цитрусови етерични масла! Те са фототоксични. Пресипете в предварително дезинфекцирана кутийка за крем. След пълното охлаждане на крема съхранявайте за предпочитание в хладилник до 6 месеца, ако не го ползвате за плаж и слънчеви бани навън.

Моля, имайте превдив, че през летните горещи температури кремът ще се втечни. Затваряйте добре кутийката му.

 

Отказ от отговорност:

Всякакви препоръки и съвети, тук изложени или подадени чрез сайта на Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com) или под друг вид
комуникация, не заместват лекарско лице. Моля, консултирайте се предварително с лекар преди да пристъпите към производството на домашен сапун и козметика! Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com) не носи отговорност за вреди, причинени от неправилното ползване или приготвяне на продукти, свързани по всякакъв начин с Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com).
Преди да започнете с приготвянето на домашна козметика, моля, консултирайте се с личния си лекар или дерматолог, особено ако взимате предписани медикаменти.
www.domashensapun.com не носи отговорност за нито един човек, спънките, загубите или вредите, причинени или смятани за причинени директно или индиректно, като резултат от прилагането, интерпретацията и използването на материалите споделени от Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com).

Page: 1 2

Остави коментар