Бери восък – японски восък, 50 гр.

Бери восък – японски восък (Berry wax)

Бери восъкът е чист растителен восък и съдържа висок дял палмитинова и стеаринова киселина. Играе важна роля в производството на продукти за грижа за устните.

 

12,99 лв.

5 налични

Безплатна доставка над 70 лв. до 1 кг
Ваучер за подарък от 20 лв.
100% сигурно плащане
За въпроси: свържете се с нас

Описание

Произход на Бери восъка

Бери восъкът се получава от плодовите кори на плодовете на лаковото дърво. Лаковото дърво принадлежи към семейството на смрадлика и вирее основно в Индия, Япония, Корея и Китай. Бери восъкът е чист растителен восък и съдържа висок дял палмитинова и стеаринова киселина.

Приложение на Бери восъка

Бери восъкът играе важна роля в производството на продукти за грижа за устните, тъй като създава гъвкави и незалепващи мазнини. Точката на топене е 52°C и следователно се топи при много по-ниски температури от пчелния восък. Най-добре се топи с рициново масло, което също е важна част от продуктите за блясък и грижа за устните. Поради овлажняващия си компонент, той е особено подходящ и за кремове и лосиони.

Диапазон на топене: 48 – 54°C

В какви продукти можете да ползвате Бери восък

• сапуни;
• лосиони;
• кремове;
• балсам за устни;
• гланц за устни;
• червило;
• мехлем;
• масажен бар;
• масажна свещ.

 

Количество: 50 гр.
INCI: Rhus succedanea fruit cera
Производител: Франция/Китай

Предлагаме ви от нашите изпитани рецепти за домашна козметика

РЕЦЕПТА за балсам за устни ще откриете тук.

РЕЦЕПТА за гланц за устни ще откриете тук.

РЕЦЕПТА за масажна свещ ще откриете тук.

РЕЦЕПТА за мехлем при главоболие и хрема ще откриете тук.

Допълнителна информация

Тегло 0,100 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Бери восък – японски восък, 50 гр.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Восъкът е отлична съставка за вашата домашна козметика - балсами и гланцове за устни, кремове, мазила, дори и в някои рецепти за сапуни. Освен добре известния пчелен восък, предлагаме и растителни восъци, подоходящи за веган продукти.