Балсам за коса

февруари 3, 2024
Домашен Сапун

Рецепта за чудесен балсам (кондиционер) за коса, с който ще си разресвате косата лесно, подхранвайки я от корена до върха на косъма.

 

Нужни съставки за Балсам за коса

 

Маслена фаза:


12 гр. глицерин;
6 гр. масло от жожоба;
2 гр. бадемово масло или масло от пшеничен зародиш, масло от гроздови семки;
13 гр. емулгатор BTMS.


Водна фаза:


187 гр. вода или флорална вода;
2 гр. консервант;
5 капки етерично масло или ароматно масло по избор.

 

Начин на приготвяне на Балсам за коса

Дезинфекцирайте всички прибори, които ще ползвате. На водна баня нагрейте маслената фаза до 70°С и пълното втечняване на маслата и емулгатора. Препоръчително е използването на термометър за течности. Нагрейте водната фаза на същата температура, като преди това сте добавили консерванта, разбърквайки до пълното му разтваряне. Добавете водната фаза към маслената, постоянно разбърквайки до изстиването и получаването на хомогенна емулсия. След това можете да добавите няколко капки етерично или ароматно масло. Пресипете в подходящо шише и ползвайте с удоволствие след всяко измиване на косата.

 

Отказ от отговорност:

Всякакви препоръки и съвети, тук изложени или подадени чрез сайта на Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com) или под друг вид
комуникация, не заместват лекарско лице. Моля, консултирайте се предварително с лекар преди да пристъпите към производството на домашен сапун и козметика! Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com) не носи отговорност за вреди, причинени от неправилното ползване или приготвяне на продукти, свързани по всякакъв начин с Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com).
Преди да започнете с приготвянето на домашна козметика, моля, консултирайте се с личния си лекар или дерматолог, особено ако взимате предписани медикаменти.
www.domashensapun.com не носи отговорност за нито един човек, спънките, загубите или вредите, причинени или смятани за причинени директно или индиректно, като резултат от прилагането, интерпретацията и използването на материалите споделени от Домашен сапун и козметика (www.domashensapun.com).

Page: 1 2

Остави коментар

Категории
Намалени Продукти