Титанов диоксид – 50 гр.

Титанов диоксид

Титановият диоксид е естествено получен минерал от титанов оксид.
Използва се като избелващо средство в козметиката и продуктите за лична хигиена, които се прилагат върху кожата (включително в зоната около очите), ноктите, устните, което помага да се увеличи плътността и намали прозрачността на продукта. Титановият диоксид също поглъща, отразява или разсейва светлината (включително ултравиолетовата радиация в светлината). Титановия диоксид е важна съставка, използвана в слънцезащитните продукти.

7,99 лв.

24 налични

Безплатна доставка над 70 лв. до 1 кг
Ваучер за подарък от 20 лв.
100% сигурно плащане
За въпроси: свържете се с нас

Описание

Титановият диоксид е естествено получен минерал от титанов оксид.
Използва се като избелващо средство в козметиката и продуктите за лична хигиена, които се прилагат върху кожата (включително в зоната около очите), ноктите, устните, което помага да се увеличи плътността и намали прозрачността на продукта. Титановият диоксид също поглъща, отразява или разсейва светлината (включително ултравиолетовата радиация в светлината). Титановия диоксид е важна съставка, използвана в слънцезащитните продукти.

Отговаря на Европейския регламент 2006/33/EG E 171.

Относно съдържанието на нано частици:
В Регламент (ЕО) № 1223/2009 наноматериалът се определя като “неразтворим или биологично стабилен и умишлено произведен материал с един или повече външни размери или вътрешна структура от порядъка на 1 до 100 нанометра”.
Нашият титанов диоксид не попада в обхвата на това определение.

Този титанов диоксид не е покрит (“coated”) и следователно не е подходящ за слънцезащита.

Количество: 50 гр.

Производител: ЕС

INCI: Titanium Dioxide

Допълнителна информация

Тегло 0,050 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Титанов диоксид – 50 гр.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Също може да Ви хареса…

Естественните оцветители (натуралните пигменти), дали са неорганични или органични, имат висока устойчивост към алкални или киселинни условия. Цветът, който имат в прахообразна форма остава същият и когато се добавят към продуктите. Минералните пигменти имат по-голям размер на частиците и се добавят за оцветяване чрез разпръскване отколкото разтваряне. Общо казано минералните пигменти са идеални за оцветяване на сапуни по т. нар. студен метод “Cold Process”, сухи тоалетни принадлежности като бомби за баня и много форми на грим. Те са по-малко подходящи за течни продукти като големия размер на частиците им означава, че те потъват и губят на яснотата си.