Карнаубски восък – 50 гр.

Карнаубски восък (Carnauba Wax)

Карнаубският восък е най-твърдият восък от растителен произход. Използва се в много различни области. В козметиката играе важна роля в декоративната козметика.

 

7,99 лв.

8 налични

Безплатна доставка над 70 лв. до 1 кг
Ваучер за подарък от 20 лв.
100% сигурно плащане
За въпроси: свържете се с нас

Описание

Състав на Карнаубския восък

Карнаубският восък се състои от естери на мастни киселини (80-85%), мастни алкохоли (10-16%), киселини (3-6%) и въглеводороди (1-3%). Това е около 20% естерифицирани мастни диоли, 10% метоксилиран или хидроксилиран канелена киселина и 6% хидроксилирана мастни киселини .

Приложение на Карнаубския восък

Карнаубският восък е най-твърдият восък от растителен произход. Използва се в много различни области. В козметиката играе важна роля в декоративната козметика. Той придава на червилата, балсамите, дезодорантите необходимата стабилност, дори при по-високи температури през лятото. Позволява да създадете доста плътна текстура на козметиката, без да й давате неприятна миризма и излишна лепкавост. В състава на кремовете помага за възстановяването на напукана кожата.

В други области на приложение е възможно да се използва при производството на кремове за обувки, защитни покрития за пода, на сладкарски изделия и фармацевтични продукти, като основа за бонбони и таблетки.

В какви продукти можете да ползвате Карнаубския восък

• сапуни;
• лосиони;
• кремове;
• балсам за устни;
• гланц за устни;
• червило;
• мехлем;
• масажен бар;
• масажна свещ.

 

INCI: Copernicia Cerifera Mart. (Carnauba Wax)
Количество: 50 гр.
Производител: ЕС

Предлагаме ви от нашите изпитани рецепти за домашна козметика

РЕЦЕПТА за балсам за устни ще откриете тук.

РЕЦЕПТА за гланц за устни ще откриете тук.

РЕЦЕПТА за масажна свещ ще откриете тук.

РЕЦЕПТА за мехлем при главоболие и хрема ще откриете тук.

Допълнителна информация

Тегло 0,100 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Карнаубски восък – 50 гр.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Восъкът е отлична съставка за вашата домашна козметика - балсами и гланцове за устни, кремове, мазила, дори и в някои рецепти за сапуни. Освен добре известния пчелен восък, предлагаме и растителни восъци, подоходящи за веган продукти.